Terugblik van de voorzitter op de 2de Regio11 Trainingsdag

 

Op zondag 24 maart liepen rond 9:30 uur de 4 oud-topatleten Marcel van der Westen, Patrick Snoek, Richard van den Biggelaar en Anjolie Engels-Wisse rond op de atletiekbaan te Vlissingen. Zij waren bezig de materialen neer te zetten die zij nodig hadden om op meerdere niveaus een scala aan oefeningen te kunnen laten zien aan de Zeeuwse atleten en trainers van Regio 11. 

 

Een uitdaging lag voor hen: Het aanleren van de techniek op diverse onderdelen. In de ochtend zouden zij aan 3 groepen van 20 atleten en daarbij hun trainers het hordenlopen, verspringen en speerwerpen gaan aanbieden. In de middag stond sprinten, hoogspringen, kogelstoten en mila/steeple op het programma. Een lunch in het clubhuis zou voor voldoende energie gaan zorgen.

 

 

Wat hier deze dag gebeurde, geeft inhoud aan de visie van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA). “De verenigingen die samenwerken onder de paraplu van de Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) kijken over het water heen, bundelen hun kracht en kennis, tonen samen initiatief en staan open voor innovatie.” De verenigingen van Regio 11 tonen samen aan dat er behoefte is aan meer kennis van de uitvoering van de technische onderdelen.

 

Samen hebben de trainers op deze wijze een scala aan oefeningen verzameld om als trainer meer mogelijkheden te hebben de atleten op hun niveau uitdagende oefeningen aan te bieden. Dankzij een grote hoeveelheid foto’s en films die gemaakt èn onderling zijn uitgewisseld, kunnen de trainers hun trainingen verrijken.

 

Wat deze trainingsdagen uniek maakt is dat atleten kunnen deelnemen aan deze trainingsdagen. Zij voeren de oefeningen uit, voelen aan wat het gewenste effect is, verbeteren hun techniek en kunnen meedenken in wat zij nodig hebben voor hun ontwikkelingsproces.

 

En daarmee komen we bij het slot van de visie die ik aan het begin van het voorzitterschap van de VZA schreef en waarmee ik de 3de termijn als voorzitter van de VZA zal gaan afsluiten: “Sporters die kiezen voor de atletiek wil ik kans bieden op ontwikkeling en zo nodig verandering, om samen met alle Zeeuwse atletiekverenigingen verdere invulling te geven in het aanbieden van kansen zodat elk talent in Zeeland boven kan komen drijven.”  Hiervoor is hulp en inzet vanuit heel Zeeland gekomen en met een beetje geluk blijven de mogelijkheden beschikbaar om deze ontwikkeling voort te zetten.

 

 

‘Let’s Enjoy Athletics Together’

Anjolie Engels-Wisse

Voorzitter VZA

(Tot half April 2024)